ÄRR I ANSIKTET

Hola!

Här kommer ett vanligt inlägg från mig, inte ett inlägg som visar mina bilder eller någon form av guide i photoshop.

Jag läste och hörde på radio om ett litet kul fenomen. Man kan ju nästan säga att det handlar lite om photoshop om man ska vara väldigt långsökt. Det handlar om en undersökning från Personality and Individual Differences.

För att göra en lång historia kort så hade tidningen frågat runt 220 människor om ärr i ansiktet var attraktivt. Det visade sig att kvinnor drogs till män som hade ärr i ansiktet. Men dock bara för kortvariga förhållanden. Alltså män med ärr i ansiktet är sexigare, det är den killen som kvinnor vill ha med sig hem efter en blöt krogkväll.

Dock så var det bara ärr som var skapat av våld eller olycka som var attraktivt. Kvinnor vill ha den farliga killen för en natt.
Detta tycker jag är grymt roligt. Det kvinnliga könet vill ha helt vansinnigt len och utsmetad hy, något som oftast fixas i photoshop om man ser till reklambilder och liknande som skapar vårt ideal. Då borde man alltså sätta ärr i ansiktet på killar i t.ex JC-reklamen?

Hur kan detta vara såhär? En tjej som är väldigt fräsch hy vill vara med en ärrig farlig kille? Då måste man ha en väldig tråkig vardag om man måste krydda till det genom att vara med en "farlig" kille?

För att läsa artikeln klicka:
Metro  - här
The Telegrapher - här


Vad tycker ni? Ärr i ansiktet, bra eller anus?


"Rosor och törnen växer på samma buske."
-Kristian

DATORDÖD!

HejHopp!

Har inte skrivet här på länge nu, finns en liten anledning.
Efter en heldag på jobb så kommer jag hem till en dator som kraschat. Efter en hel natts jobb med att fixa och dona fick jag iallafall igång den. La även in Photoshop CS4 nu så framtida guider kommer vara med de. Ni kan ladda ner en 30-dagars version från Adobes sida om ni vill testa lite.

Önskemål om nya guider kan ni skriva som en kommentar till detta inlägget."Ur korpägg kommer inga duvor."
-Kristian

HÖSTPLÅTNING - ZANDRA

Shoubidoo!

Nu kommer det lite nya bilder från en lite dagsträff med Zandra. Josse var också med, på både gott och ont. Var en helt vansinnigt rolig plåtning där man var seriös i ca 10% av tiden, resten var fylld av skratt, skämt och klättring. Någon av oss tre tyckte det var en brilliant idé att klättra upp för Mount Everests son. Sagt och gjort.

Alla bilder kommer jag inte lägga upp här då vi fyllde mitt minneskort men ett litet urval får ni kika lite på.

Blev väldigt mycket svartvitt, otroligt fint med svartvitt.
Kommentera gärna vad ni tycker, om ni tycker något kan göras bättre m.m.

Zandras blogg hittar ni här.

Glömde nästan bort, jag fick en vink om att jag måste vara tydligare i mitt tal när jag ber min modell om hur de ska stå och posera m.m.

"Kan du ge mig lite mer liv, lite mer liv i ögonen?"


Budskapet gick genast fram.

"Där boskapen finns, ska vargen dö."
-Kristian

DITT PORTRÄTT PÅ EN SEDEL

YO!

Ny guide igen som jag lovade innan idag. Niclas hade kommenterat min bild för ett par dagar sen och ville veta hur man gjorde för att få in sig själv på en sedel. Givetvis så uppfyller jag hans önskan.


"Flygande fågel får något, sittande får inget."
-Kristian


MITT PHOTOSHOP DOG

Tjotjim alla!

Idag visade sig att jag inte fick använda photoshop på min dator. Är tvungen att installera om det. Kommer göra detta nu innan jag måste bege mig till jobb. Men ikväll kommer en guide på hur man lägger sitt eget ansikte på en sedel. Precis som bilden jag gjorde för ett par dagar sen.

För er som precis sett Plåteriet och inte orkar kolla genom alla sidorna efter guider så kommer jag här länka till alla de guider jag har och en liten förklaring i detta inlägget vad varje guide innehåller.

Friläggningsguide (Avancerad)
Här går jag genom att utmärkt sätt på hur man frilägger ett objekt från sin bakgrund. Man ska helst ha lite erfarenhet i Photoshop för att kunna utnyttja detta sättet till fullo.

Ändra hårfärg

I denna guiden går jag genom hur man ändrar hårfärg väldigt lätt. Absolut inte det bästa sättet att frilägga håret men något av de snabbaste sätten.

Göra skäggstubb
Här fick Sebastian vara modell tack vare sin brist på skäggstubb. Jag går genom hur man lägger till en skäggstubb som ser nästan helt äkta ut.

Miniatyrlandskap
Denna guiden är otrolig snabb och resultatet blir otroligt bra. Man gör om en helt vanlig landskapsbild till ett miniatyrlandskap. Precis som när man var liten och lekte med tågbanor.

Varma eller kalla bilder
Bilder kan både vara varma eller kalla, antingen går de åt det varma röd/oranga hållet eller så går de åt det blåa hållet. Här förklarar jag lite hur man värmer upp eller kyler av en bild med justeringslager.

Oskarp mask
Denna guiden är ett önskemål från en kille som ville skärpa upp och förbättra sina produktfoton, mestadels då på datordelar.

Tre snabba
Här har jag tre snabba guider på hur man kan förändra sin bild. Jag visar hur man får mer djup i ögonen, ändrar ögonfärg och gör en bild lite mer skräckfilmsaktig.

Smeta ut huden

Här visar jag ett klassiskt trick hur man smetar ut huden i Photoshop, ungefär som alla bilder ni ser i hudkrämsreklamer m.m


Det har blivit en del guider märkte jag nu, och fler kommer. Men jag behöver er hjälp. Ni måste berätta vad ni vill kunna göra i Photoshop så jag kan visa hur.


"Den blinde tackar dig inte för att du räcker honom en spegel."
-Kristian


PLÅTERIET NU PÅ FACEBOOK

Tjipp!

Nu har jag även lagt in Plåteriet på facebook, gå gärna in där och skriv till mig, rösta vad ni tycker om bloggen och helt enkelt umgås med Mr Mastermind bakom Plåteriet.

För att joina där klicka här."Ett barn är en ängel, vars vingar förtvinar i takt med att benen växer."
-Kristian

TIDSFÖRDRIV

Halloooooo!

Sitter här och funderar på vad för guide som jag kommer göra härnäst. Under tiden mitt brainstormande pågick så satt jag och lekte med en bild. Jag satte mig själv på en dollar-sedel. Tänkte nu när det blev ny president så kanske man ska fråga Herr President om jag ska pryda deras 1-dollarssedel istället för den tråkiga gubben som är där nu. Det gäller ju och förnya sig!

Klicka för att förstora.
när den röda ramen runt bilden är borta


Har ni några förslag på guider så tar jag gärna emot de, börjar bli tom på ideér!


"Det finns svarta får i alla hjordar."
-Kristian


ANSIKTSLYFT

Shuuu!

Som ni kanske märkt har det blivit ännu ett ansiktslyft här på Plåteriet.
Eftersom hösten är här, till och med snart vintern så är det självklart att man måste ha bloggen i samma "årstid".

Fick en del kommentarer om att bilderna inte funkade att klicka på, det berodde på att bilderna inte var färdigladdade, för att visa detta tydligare har jag nu lagt in en ram runt varje bild som är knallröd. När den är borta så går de att förstora bilderna.


För att ni ska se skillnaden mellan den gamla designen och den nya tog jag en skärmdump.Skriv gärna och säg vilken ni tycker e bäst.


"Arbete är bra, så länge man inte glömmer bort att leva."
-Kristian


VECKANS FRÅGA

webvoter poll
Vad vill ni se mer av här på Plåteriet?

Bägge delar, hela bloggen är perfekt!
Fler av dina fina bilder!
Photoshopguiderna rockar, vill ha fler!

View results

FRILÄGGNINGSGUIDE

Houbidihoubla!

Ny guide igen, im on fire!
Denna är dock lite mer avancerad, men låt er inte skrämmas min pedagogiska sida stack fram idag så ni förstår säkert. Denna guiden visar hur man frilägger hår på en högupplöst bild. Jag är väl inte jättenogrann i denna guiden så ni kan säkert få det bättre med lite pill.

Guiden är 22 minuter lång så försök ha kaffet färdigt och bredvid er innan ni börjar.
"Det är inte arbetet, som tar död på en man, utan bekymren."
-Kristian


HÖSTPLÅTNING - MIKAELA

Tjabba Hallå ja!

Var uppe med tuppen idag, tror faktiskt jag till och med fick väcka han... Hade bestämt en plåtning med Mikaela, en liten höstplåtning nu när färgerna är så fina. Tyvärr var vi väl ett par veckor för sena då det mesta har blivit brunt. Men ett par bilder fick vi till iallafall.Sällan är en bok utan hundöron.
-KristianSNABBGUIDE - HÅRFÄRG

Tjotjim!
Här kommer ännu en guide, denna gången går jag genom hur man förändrar hårfärg. Denna guiden passar sig dock mest för lågupplösta bilder, t.ex mobil/cambilder. Eller om man helt inte orkar/vill vara så jättenogrann.

Det kommer en guide om hur man frilägger ett objekt från sin bakgrund lite senare i veckan förhoppningsvis. Men fram tills dess får ni nöja er med denna.

"Litet strå har stor rot."
-Kristian


SOLNEDGÅNGEN

Tittade ut genom fönstret idag och såg att solnedgången låg i ett "perfekt" läge. Så barfota gick jag ut på de iskalla plattorna och började trycka av, första bilden, alldeles för överexponerad, allt va vitt. Andra bilden, överexponerad men börjar bli bättre. Tredje bilden, yeah! There it is! Perfekt känsla för de jag kände vid tillfället.

Givetvis delar jag med mig av bilden och känslan.
Vad tycks?"Ett träd utan fåglar är ett ofruktbart träd."
-Kristian

RSS 2.0