UNSHARP MASK - GUIDE 3

"Postat av: Rasmus

Skulle vilja ha en liten guide hur man snabbt kan redigera ett antal bilder. tex denna: http://www.techsweden.org/main/image.php?id=FSPGG6&n=img1420.jpeg Skulle vilja ha lite vitare bakgrund och starkare i färgerna.

/Rasmus"

Givetvis hjälper jag till genast, Rasmus är en gammal polare kan vara därför det gick så snabbt och fixa denna guiden.

Jag går genom hur man lägger in en Unsharp Mask och gör en grå bakgrund lite vitare."Man bör inte sträcka fötterna längre än skinnfällen räcker."
-Kristian

BETALA INTE FÖR SKRÄP!

Årets populäraste inom foto måste nog vara The Studio. Ett företag vars registrerade varumärke är "Modell för en dag".

Om man läser på deras "Om oss"-sida står det  "The Studio är ett nytänkande företag som fokuserar på mode, skönhet och kreativitet". Låter verkligen jättebra.
En hel del kompisar till mig har åkt dit och blivit sminkade, hårstylade och plåtade, men inte till en ringa summa pengar. Enligt deras prislista idag kostar det från 825:- att bli stylade och plåtad, där ingår då också tre bilder.
Om det nu hade blivit unika, kreativa bilder hade detta priset varit överkomligt, tyvärr är det så att alla som kommer dit och blir plåtade får exakt samma bilder. De får samma bakgrunder, de gör samma poser och många av de får samma sminkning.

Inget är skräddarsytt till kunden!

Man kan nästan jämnföra The Studio med en penn-fabrik, de har ett par olika layouter men resultatet blir alltid det samma.

Anledningen till att jag skriver detta är inte för jag är avundsjuk, absolut inte. Jag vill bara göra folk uppmärksamma på att betalar man pengar för en bild så ska man kunna kräva vissa saker i bilden.
T.ex.
  • Färgerna får inte vara utfrätta på sina ställen, det betyder att fotografen har klantat till ljuset.
  • Bakgrunden ska vara snygg, man ska inte godkänna om de har tejpat ihop aluminium-folie.
  • Det får inte synas slagskuggor som inte är önskvärda.
Så ni som kommer gå till The Studio, var lite kritiska, är ni inte nöjda med era bilder säg ifrån direkt.

Jag har sett skräckexempel på bilder från The Studio. En kompis till mig var och blev plåtad där med en svart klänning mot en svart skinnsoffa, när man inte kan urskilja dessa två är det ingen bra bild. Har även sett jättebra bilder på modellen där bakgrunden har varit bl.a då ihoptejpad skrynklig aluminium-folie.

Vill ni bli plåtade ordentligt, gå till någon som kan styla er bra, sök upp er närmsta utbildade fotograf. Oftast så kan säkerligen de lokala fotograferna lika mycket som The Studio om inte mer. Ni får då bra bilder som är mer skräddarsydda till er och inte är fotade som på ett band på en fabrik.


Går ni in på deras hemsida så ser ni givetvis bara bra bilder, detta är dock rätt självklart, en resebyrå visar heller inte de sämsta sidorna på sina resmål.

Jag vågar dock inte lägga upp de bilderna här som jag tycker är hemska då jag inte vet vad som står i deras modell-release papper.

MANGALINA

Tidsfördrivet numero uno! Ta en hyfsad bild på en kändis och börja fixa. Gick faktiskt halvt om halvt efter en guide på nätet till denna bilden. Grymt skoj och se resultatet när man var helt klar. Bilden är av Angelina Jolie, gjorde henne till en "reality-manga". Tyckte jag lyckades helt ok.Det kommer nog inte komma en guide på hur man gör en hel sånhär bild. Tar alldeles för lång tid och är rätt krävande. Men man ska aldrig säga aldrig.

Kom gärna med lite fina åsikter om bilden.

"Man kan inte göra en omelett utan att knäcka ägg."
-Kristian

TRE SNABBA - GUIDE 2

Andra guiden från mig. Här går jag genom tre snabba saker man kan göra i photoshop där resultet blir riktigt bra om överväger hur lång tid det tar. De sakerna jag går genom här är hur man gör mer djup i ögon, ändring av ögonfärg och lägger på ett overlay-lager som gör att bilden blir mer "skräckfilmsaktig".


Har ni några önskemål på guider så säg gärna till så kan de säkert ordnas.


"Skönheten är bäst klädd, när den är naken."
-Kristian

FÖRSTA GUIDEN

Här kommer nu första guiden från mig. Jag kommer gå genom hur man smetar ut hud, ett av sätten som används iallafall. Det kommer säkerligen komma kommentarer om att jag kan göra saker och ting annorlunda. Det är mycket möjligt, men resultatet är densamma. Hoppas att ni lär er något av detta. Jag kommer lägga upp fler guider om det visar sig vara populärt.

Kommentarer om att jag låter roligt, eller låter skånsk kommer ignoreras =)
"När flugan sätter sig på lejonet, sitter den i säkerhet."
-Kristian

BLACK RIBBON

Inspirationen flödade idag, kände ett visst tvång att plåta. Letade efter saker i hela lägenheten att föreviga. Hittade en whiskey som ännu inte förlorat en droppe. Denne fick vara min modell för kvällen.

Då bilden i sig blev tråkig och ointressant fick jag låta photoshop sköta hälften av jobbet.

Black Ribbon

Sitter och funderar på om jag ska ta tag i och göra små guider till vissa enkla retucheringar av kort. T.ex den kända "smeta-ut-huden" som de flesta säkert vill lära sig. Kommentera och säg vad ni tycker. Ska jag lägga ner någon energi på det?


"Bättre en kråka i näsan än en skata i sängen"
-Kristian

NYTT UTSEENDE!

Tänkte jag fick trixa till min blogg lite grann. Har ändrat utseende totalt nu. Hoppas ni uppskattar det.
Släng gärna in någon kommentar om vad ni tycker. Eller om ni kanske har något förslag.

Har tyvärr inga bilder och bjuda på. Men det kommer.


"Ägg ska inte vara i slagsmål med stenar."
-Kristian

SPINDELMAT

Hittade en fin liten korsspindel som satt och knaprade på en nyckelpiga precis utanför dörren. Frågade om jag fick störa mitt i maten och det var ingen fara.Spindeln

Samma bild, bara lite närmre

"Om din väns skägg börjar brinna, häll då vatten på ditt eget."
-Kristian

BASIC RETOUCH

Tjotjim!

Har suttit och fixat lite med ett par bilder och tänkte att jag lika gärna kunde lägga upp de här, mest som lite utfyllnad.


      
      


"Det är inte min sak, sade den skallige som funnit en kam"
-KristianGRAVID?

Hade lite tråkigt igårkväll så jag satte mig ner ett par minuter och kollade genom lite bilder jag plåtat och om jag kunde få någon idé till nån bra bild. Mest som lite tidsfördriv.

   
(Jannike på bilden är inte gravid, vad jag vet)


"Om man ler mycket och rör sig snabbt så är det ingen som ser att man e ful..."
-Kristian

RSS 2.0