BILDMIX

Tjenare!

Dags och visa lite fler bilder från mina senaste plåtningar.
Tyck till!
"Det finns inga bättre människor än män och kvinnor."
-Kristian

SOLBRÄNNA

Halluu!

Ny guide igen, känner en viss press att fixa guider nu när man blivit uppmärksammad av en annan sida. Denna gången går jag genom hur man lägger på en solbränna. Denna är till er som ligger i samma kategori som mig. Gris-skärskategorin, vi blir inte bruna, vi blir rödrosa på sommaren.

Guiden hittar du här!"Även de blankaste päronen kan vara omogna på insidan"
-Kristian

SENASTE BILDERNA

Tjabba Hallu!

Ny session med Malin idag, tyvärr hade hon bara sovit två timmar natten innan och efter en oerhört ojämn och orättvis match i squash idag mot undertecknad så var hon inte på topp. Ändå lyckas hon bli bra på bild. Helt otroligt! Här är ett par från dagens plåtning:"Den som smörjer sina hjul hjälper sina oxar."
-Kristian


ANDRA SIDOR

Tjenna!

Givetvis är det såhär att jag inte bara lägger upp mina bilder på bloggen utan även på andra sidor. Fotosidan är en av de jag är mest aktiv på. Fotografer från hela Sverige är med där och lägger upp bilder samt kommenterar andras. För mig är Fotosidan den mest "användbara" då de flesta kommentarer är konstruktiva. Aldrig någon som bara säger "bilden är inte bra" och sen inte ger en anledning.

Tänkte jag skulle visa lite kommentarer från de senaste bilderna jag lagt upp där. Har fått väldigt bra kritik vilket gör en lite halvglad.

För att komma till min samling av bilder jag har på Fotosidan klicka här:

Nå åter till en del av kritiken jag fått:Kim Rasmussen 2009-01-21 13:55  
Betyg: Fint, dags för Bildkritikpoolen!
Rigtigt dejligt S/H billede....
Dejlig skarphed....
Dejlige gråtoner ......
Dejligt lys .....
Dejlig model......
Måske hånden skulle væk.....
hilsen Kim
Gösta Christiansson 2009-01-21 19:33  
Betyg: Fint, dags för Bildkritikpoolen!
En riktigt bra bild med djup och känsla.
Fick mig att stanna upp !Ragnar Nyberg 2009-01-21 14:10  
Skön, spontan bild med lagom mycket rörelse.
Vilken skön modell och vilken fin kontakt hon har med fotografen!
Lite synd att inte hela vänsterhanden blev med.
Sara Öström 2009-01-17 00:43  
Betyg: Fint, dags för Bildkritikpoolen!
Jag håller med ovan att skärpan skulle i detta fall vara på spegelbilden. Men det är ändå en riktigt bra bild... Fina färger. Något som du skulle kunna testa är att låta det finnas lika mycket luft under som över bilden. Du skulle till exempel testa att beskära den fyrkantigt. Bra fotograferat. Mvh Sara
Jan-Erik Svensson 2009-01-17 12:27 
Betyg: Fint, dags för Bildkritikpoolen!
Fint fotograferat fint ljus mjuka härliga färger och en väldigt söt modell.
Du får väl lägga ut en uppochner :0)

Mvh Janne
Mikael Jansson 2009-01-18 09:23  
Jag gillar "kontrasten" mellan modellerna den rättvända är "frånvarande" medans spegelbilden har en närvaro.


Niklas Györi 2009-01-03 15:38 
Betyg: Bra, men jobba mer
En fin bild men jag tycker att handen drar till sig lite för mycket uppmärksamhet.
Annars är det fint ljus i bilden och en bra kompisition.

Kenneth Forslund 2009-01-03 18:58 
Betyg: Härligt, det tar sig
Mycket fin bild Kristian, jag gillar ljuset och skärpan. Du har även lyckats bra med färgtonerna tycker jag. Bra jobb av modellen med. Däremot måste jag hålla med Niklas om att du borde beskära bort handen, den stör på tok för mycket. Mvh Kenneth"Bonden skall med svett och möda alla tusen djävlar föda."
-Kristian


LASEN GOES FRONTPAGE!

Tjenixen!

Hade precis ett skojsigt samtal med ägaren till Techsweden, Sveriges mest kunniga forum vad gäller hårdvara till datorer. Han har precis nålat fast Mr Plåteriet him-self på kartan. Han kommer varje månad att lägga ut en av mina Photoshop-guider på deras första sida.

Så nu behöver jag ännu mer hjälp från er läsare, vilka guider vill ni se härnäst? Är det något ni försökt länge och inte lyckats med? Släng en kommentar till mig så ska jag försöka lösa det.


Hämtat från Techsweden:

"Senaste artikel

Månadens Photoshop guider

Idag 20:59 (Razzz) Artiklar / Övrigt

Denna kategori är ny här på Techsweden.org där vi ingått ett samarbete med frilansaren Kristian "lasen" Andersson. Detta innebär att varje månad kring den 15e kommer vi att presentera hans senaste guider här på förstasidan."Så, hjälp nu till, ideér behövs gott folk!

"Lånade kläder värmer inte."
-Kristian


DE SENASTE

Tjobaloo!

Nu har jag och Rebecka sakta men säkert övervägt vilka bilder som får hamna här.Som ni vet kan ni bara klicka upp bilderna om de inte har en röd ram runt sig.Kommentera gärna! Vad ni tycker, förbättringar eller helt enkelt bara hylla oss två som lyckats få ihop dessa bilder.

"Sovande husbonde får sovande dräng."
-Kristian


NY PLÅTNING

Tjabbz!

Plåtade igår, Rebecka var modell denna gången. Andra gången jag träffar personen utan alkohol i kroppen kan man säga. Otroligt skoj var det iallafall, precis som det brukar vara. Om man drar en röd tråd, är det jag som är en rolig och trevlig människa? Eller har jag tur och hittar "rätt" modeller?

Bilderna från igår kommer upp senare ikväll när Rebecka valt vilka hon vill att alla ska se, bilderna var lite mer lättklädda än vanligt så hon får vara bossen i detta läge.


Jag ger en bild från Malins första session som jag pillat lite med. Jag gjorde hennes öga i HDR med Photomatix har även lagt på ett filter från Lucisart samt skärpt upp bilden ytterliggare.
"En dåre kan tjäna stora pengar, men bara en klok man kan spendera dem."
-Kristian


SENASTE BILDERNA

Tjotjim!

Plåtade Isa igår, tyvärr slutade sessionen rätt abrubt, men vi fick till ett par bilder iallafall. 

"Om natten är alla kor svarta."
-Kristian


GLÖDGUIDE

Tjabbz!

Ny guide idag, lovade att den skulle vara upp igårkväll men lusten fanns inte. Detta var det sista önskemålet jag hade på guider så nu behövs nya ideér och nya önskemål.
I denna guiden går jag genom hur man gör en enkel glöd. Hur man får linjer, text eller dylikt att glöda i en bild. Detta efter ett önskemål från en av mina läsare här.Klicka för större bilder


För att komma till guiden klicka här: GLÖDGUIDE"Tuppen aktas för sin sång, människan föraktas dör sitt tal."
-Kristian


REKLAM

Efter en mutning i form av guld och gröna skogar har jag lovat att göra reklam för ett skolprojekt.
En film som är nominerad till en hel hög med Oskars, bl.a för Bästa Manliga Huvudroll, Bästa Rekvista samt Bästa Dialog. Se och på det här - Syrrorna filmar o lär!
För att kolla på filmen klicka här:


"Lånade kläder värmer inte. "
-Kristian


LEK I PHOTOSHOP

Inspirationen hoppade på mig igårkväll. Så jag satt återigen och kollade genom lite bilder jag tagit. Ville testa göra med lite glöd, mycket för att lära mig själv då en frågade om en guide till de. Så ikväll kommer de komma en guide om hur man gör sånhär glöd jag gjort på denna bilden.Klicka för större

Några fler guider ni vill ha? Jag försöker ordna allas önskemål.


Det finns ingen bot för en sjuk som tror han är vid hälsa.
-Kristian


BILDMIX

Tjao!

Satt och kollade genom de senaste plåtningarna jag haft och upptäckte givetvis att det finns en del kort som inte e fixade och klara. Så jag satte mig ner och började jobba lite.
"Det är en olycka när folk varken har förstånd att tala eller omdöme att tiga."
-Kristian

SPEGELBILDSGUIDE

Jo men så att....

Nu har jag fixat en ny guide till er, och fler kommer det. Kommer dock att lägga upp det lite annorlunda. Filmen kommer inte synas direkt här i bloggen, jag kommer länka så ni kommer in på en annan sida. Detta gör jag för att filmen buffras direkt när man kommer in på min blogg vilket då gör att man inte kan klicka upp bilder m.m.

I denna guiden går jag genom hur man gör en fejkad spegelbild. Detta används en del för texter på hemsidor m.m. Men jag fick en förfrågan av Techsweden igen som ville använda det på deras produktfoton.


Här kan ni se före och efter. Klicka för förstoring

Guiden hittar ni här!"När hunden växer, växer också dess tänder."
-Kristian

INSPELNINGSPROGRAM IGÅNG!

Tja!

Har fått en hel förfrågningar i form av skrik och gråt om nya guider i Photoshop. Så idag tog jag tag i det och installerade om mitt inspelningsprogram.

Så nu behövs det ideér om vilka guider ni vill ha. Kommentera detta inlägget med era önskemål om guider så löser jag det.

Jag inväntar era önskemål.


"Även om skorstenen sitter snett på huset, stiger dock röken ändå upp."
-Kristian


FACEBOOK

Hört på Facebook.


"Agent Hickock, agent Hogan och agent Gozzi ärför närvarande i staterna för att hjälpa till med ett antal olösta mord.
Dom var bland annat inblandande i fallet Watergate, det var då de otroligt stora, yviga och fantastiskt manliga mustascherna började slå rot i vårt samhälle på allvar.
Sedan dess har dom rökt John Silver utan filter, druckit Jack Daniels till frukost och sovit på deras kontor som är beläget på en bakgata i Chicago.
Hänga på sliskiga hak där stripporna är så fattiga att dom inte har råd till proteser är vardagssyssla för att lösa alla brott som kommer i deras väg.

Vill ni komma i kontakt med dom prata med mannen som säljer skämtartiklar utanför Brunnshallen i Simrishamn, han är deras Charlie!

-Jonas Andersson"


-Kristian

NYA BILDER FORTS.

TjoTjim!

Har suttit och fixat ett par  bilder till från den senaste plåtningen med Malin.

Har för övrigt fått erbjudande från en studerande makeup-artist som ställer upp och sminkar mina modeller om ideér finns. Förhoppningsvis så kommer vi köra ett test inom de närmsta veckorna.

 

Tycker det kommenteras alldeles för dåligt i bloggen, skriv vad ni tänker, vad ni tycker. Om ni inte kommer med konstruktiv kritik utan bara kritik så väljer jag att ignorera. Men gillar ni det ni ser så skriv det. Alltid kul och höra!"Det finns hopp för de levande, men inte för de döda"
-Kristian

NYA BILDER

Tjenna!

Nya bilder idag igen. Klockan är nu 4 på natten... Nära en "all-nighter" men jag känner att mina ögonlock börjar hänga lite nu.
Malin var här idag igen, kanonskoj återigen. Och jag är fortfarande fascinerad av hur bra det funkar med blixtarna. Bästa julklappen någonsin. Givetvis lägger jag upp ett par stycken av de jag har fixat till lite här. Fler bilder kommer upp om ett par dagar.


 

"Den som kan slicka kan bita."
-Kristian

STUDIOBLIXTARNA

Tjabbz!

Idag var första seriösa försöket med mina nya studioblixtar. Det är nästan lite magiskt vilken skillnad det blir.
En helt ny modell med, Malin Månsson. Kvällen började tidiga kväll, ca 17.00 och slutade ca 02.30 med 300 bilder tagna varav 11 blev godkända. Låter inte så mycket, men för att vara första försöket med blixtarna så är jag nöjd. Var i vilket fall som helst grymt skoj, blev lite för mycket skratt och oseriösa bilder, konstigt nog händer det alltid... Om allt går rätt till så kommer ni få se mer av Malin här på bloggen då hon ställer upp som försökskanin till mig.
Här kommer lite bilder från kvällen, vissa med mer eller mindre retuchering.
"En dags sorg är längre än en månads glädje."
-Kristian


"VINTER"-PLÅTNING - NINA

Tjenare!

Jag är nog inte en av de mest aktiva bloggarna just nu. Men det kommer bli bättre. Efter en fin julklapp som innehåll studioblixtar ska jag nu försöka plåta ännu mer. Resultaten kommer givetvis upp här.

Träffade en gammal klasskompis nu i mellandagarna för att skjuta lite kort precis utanför Ystad. Alla bilderna är inte färdigfixade än men jag lägger upp ett par nu så får vi se om resten kommer upp senare.
"Den som ofta ror ut får napp så småningom."
-Kristian


RSS 2.0