MIXAT

Hejsan Hoppsan!

Har inte uppdaterat på ett par dagar, men det betyder inte att jag varit overksam. Har suttit och försökt förändra människokroppen i Photoshop. Det är svårare än man tror...

Har även varit ute och plåtat, blev dock inga bra bilder... Men jag lägger upp ett par här ändå.
Har även gjort lite försök på att dra ihop en HDR-bild. HDR står för High Dynamic Range. Läs mer om HDR här.Sebastians kropp
Vill varna alla damer, en enorm salivutsöndring kan uppstå när ni betraktar denna bild!


Lite höstfåglar utanför lägenheten


HDR av Ronneby,
tagit vääldigt tidigt på morgonen


HDR av en bild från sommaren


"Ordet från munnen och stenen från handen kan inte tagas tillbaka."
-Kristian


SKÄGGSTUBB

Tjohoo!

Ny guide även idag! Denna gången tänkte jag hjälpa min kompis Sebastian med hans manlighet. Han har oturen(?) att få väldigt lite skägg. Så jag hjälper han här att bygga upp sin skäggstubb lite grann. Det finns säkert hundratals sånahär guider ute redan och alla gör på ungefär samma sätt. Jag gör dock ett par saker lite annorlunda.


"Om det bara hängde på skägget, kunde också getabocken predika."
-Kristian


MINIATYRLANDSKAP

Har kommit in i ett stim nu med lite guider. De flesta är väldigt enkla. Givetvis är det så att det mesta går och göra på olika sätt.

Denna guiden är hur man gör ett "miniatyrlandskap". Detta är något som blev väldigt poppis för en längre tid sen.Som jag sagt tidigare, har ni något önskemål på guider så skriv en kommentar!


"Midsommarnatten är inte lång, men den sätter många vaggor igång."
-Kristian


HOT OR COLD

Ojdå, där blev det lite engelska i rubriken. Har kastat ihop en annan liten guide nu. Hur man gör bilder varmare eller kallare. Detta använder man väldigt ofta, iallafall jag. Det beror lite hur man vill att känslan i bilden ska framhävas. Om det är en kyligare bild eller en varmare bild.

Detta är det absolut enklaste och snabbaste sättet att värma upp eller kyla av en bild. Det kommer en ny guide senare om hur man gör detta med lite mer bestämdhet och valfrihet.

"Det kommer en ny dag, även om tuppen inte gal."
-Kristian


FLER ÖNSKEMÅL PÅ GUIDER

Tjotjim!

Ni får gärna komma med fler önskemål på guider ni vill ha. Bara skriv en kommentar här i bloggen så kan vi säkert lösa det.

-Kristian

ETT BILDSPEL

Tjabbz!
Satt och fixade ihop ett bildspel på lite bilder jag gjort om. Gjorde filmen i Vegas, och tyvärr ville blogg.se inte ha javascript i sina inlägg så jag får helt enkelt länka till den istället för att visa den i bloggen. JÄTTETRÅKIGT! Fy blogg.se!

Bildspelet
Filmen kommer öppnas i ett nytt fönster.

Kommentera gärna i bloggen!

"Det finns människor, som inte ens djävulen vill ha."
-Kristian
ATT TA PRODUKTFOTO

Tjabbz!

Ett produktfoto är något vi ser dagligen, alltid väldigt fina färger, skuggor och rena bilder. Jag tänkte jag skulle visa här hur man själv kan ta ett sjyst produktfoto utan att lägga ner massvis med pengar på blixtar, softboxar m.m.

 Fick nys om detta på någon annan fotosida så jag kan tyvärr inte ta åt mig hela äran.

Anledningen att man inte sätter ljusen direkt på objektet är att det blir väldigt fula slagskuggor och om man fotar flaskor eller liknande får man ett tråkigt blänk i flaskan.


Det man behöver är:
2 st. bygglampor
1 stor plastdunk
Kamera och stativ.

Dunken jag jobbar är en 25 liters dunk och är perfekt för att ta produktfoto i.

Börja med att skära ut ett hål i er dunk, tillräckligt stort så ni kan fota genom de utan att lägga kameran inne i dunken. Lägg ett vitt papper på botten av dunken och lägg ert objekt på pappret och börja fota. Mixtra gärna med ljuset, använd en lampa rakt uppifrån, två från varsin sida, kanske en bakom dunken. Testa er fram helt enkelt.


Min softbox

Mina softboxbilder


Min Xide bild, tre bilder tagen i min softbox.


Givetvis är det inte det bästa sättet, bästa är fortfarande och skaffa sig "the real stuff". Men detta kosta mig ca 300:- Vilket är helt överkomligt om man jämnför med kvaliteten på bilderna."Han kan vara ett svin, men han är i alla fall en man."

-Kristian

RETUCHERING - BRA ELLER ANUS?

Det har blivit mer och mer vanligt idag att retuchera sina kort. Vissa reagerar väldigt starkt, vissa bryr sig inte alls. Jag har själv retucherat vissa kort så människan på bilden inte alls är sig lik. Jag gör de personen vill ha, vill hon/han bli smalare, gör jag denne smalare. Det finns egentligen inga gränser för mig. Jag tillhör nog gruppen som bryr mig mindre, jag vet att alla personer som man ser i reklamerna är retucherade. Läste precis en intressant artikel av en kille som tillhör andra gruppen. De som reagerar starkt på detta. Läs här.

För ett tag sen så gick ett företag som tar skolfoton ut med att de kunde erbjuda tjänsten "Retucherade foton". Media slog upp detta otroligt, tycker jag själv då. Att retuchera skolbarn, fruktansvärt hemskt tyckte många. Jag kollade genom lite av de bilderna de hade som reklam för denna tjänsten. Retucheringarna var inte kraftiga, bättre ljussättning, en och en annan finne togs bort m.m. Varför då denna uppståndelse? Folk måste kunna skilja på retuchering och retuchering.


Läste även en annan artikel som handlade om en ny mjukvara. Som gjorde vissa grundläggande retuchering direkt. Automatiskt utan att behöva ha någon som helst erfarenhet av bildredigeringsprogram. Den slätade inte ut hud eller tog bort några rynkor, den ändrade bara propotionerna i ansiktet. T.ex förminskade ögonen och gjorde de mer "passande" till ansiktsformen. Läs här.

Så summan av detta inlägget, man kommer inte bort från retucheringarna, det gäller att acceptera och förstå att människor inte kan se ut som de på reklamskyltarna. Skulle flickor/tjejer/kvinnor få sämre självförtroende borde de kanske fixa en informationsdag i skolorna. Förklara för varje elev att de e manipulerade bilder de kollar på i reklambladen.


Vad tycker ni? Retuchering, bra eller anus?


"Ju senare på kvällen, dess vackrare folk."
-Kristian

FLER BILDER

Har suttit och fixat med ett par bilder till från Isas plåtning. Gjorde om ett par också då jag inte var jättenöjd med resultatet.

           


"En dålig hantverkare skyller på sitt verktyg."
-Kristian

PLÅTNING MED ISA

Shu bre!

Isa och hennes twinnie Mika kom till mig idag för lite plåtning och mat. Det var dock bara Isa som ville ställa sig framför kameran idag. Har fixat klart tre bilder änsålänge, fler kommer upp inom kort.
Kom gärna med lite kritik.

       

"Gammal katt vill ha unga råttor."
-Kristian

PLÅTNING

Har gått ett par dagar nu sen jag skrev här. Men nu så kommer det i alla fall ett nytt inlägg. Lägger upp lite bilder från en kväll/nattsplåtning med Jannike.


Klantade till det lite med ljuset. Skyller helt och hållet på att jag hade druckit en öl.

"Kort hår är snart borstat."
-Kristian

KEEP TRACK!

Följ min blogg med bloggkoll

TIDSFÖRDRIV

Tänkte jag skulle göra manga-bilden på Angelina en gång till och visa upp hur jag gjorde.

Givetvis gjorde jag inte likdant så bilden blev inte till 100% samma som den jag gjorde innan. Man glömmer en del, en av ålderdomens plågor.

Filmen tog ca 23 minuter att spela in, så noggranheten är inte på topp. Något som inte direkt syns heller faktiskt eftersom det går så snabbt.

Denna är egentligen inte för att lära er något, ni ser hyffsat bra hur upplägget och arbetsflödet ser ut. Om ni inte gillar såna här filmer så lyssna på musiken.

Movie made for my own pleasure, not for the joy of the audience!

"Den som ingenting gör får alltid nog med sömn."
-Kristian

RSS 2.0